Translate

fredag 22 april 2016

Kulinariskt i London för finsmakare

Som jag skrev igår så lovade jag att tipsa om restauranger för den som älskar mat lika mycket som jag gör. Inför varje resa jag gör, undersöker jag noggrant vad man ska äta någonstans. Det kan bli spontana restaurangbesök också förstås. På Instagram följer jag nog fler restauranger än något annat. Jag älskar verkligen mat! Ombord på jobbet häromdagen hade jag nöjet att få byta ett par ord med en av mina favoritkockar. Jag frågade om jag vågade servera honom en ostfralla eller inte. Han skrattade bara.. Mina kollegor hade nog aldrig sett en sådan glad flygvärdinna efter den flygningen kan jag säga!

Här kommer några tips från våran resa som jag hoppas ni gillar. 

Första dagen och vi gick ut i Hyde Park som bara låg runt hörnan från hotellet (Go Native Hyde Park). Vi visste att vi ville äta lunch med lite känsla av att sitta ute på Djurgården eller Central Park. Vi hittade rätt. Lunch ska ni äta på Serpentine Bar & Restaurant. Det är italienskt, fräscht och grönt. Rödbetssalladen med Chevre var supergod! På soliga sommardagar kommer grillen ut..   




Angelus
På väg hem ville vi sätta oss i någon mysig bar eller liknande. Vi hittade ett ställe men det var helt tomt. Vi gick igen, men kort därefter såg vi sedan att det satt ett klistermärke på dörren med tjockisen Guide Michelin på. Ja, men då gick ju Lojsan igång och dundrade rakt in och bokade middagsbord istället. Restaurang Angelus är fransk och ligger gömt på en liten gata i västra London. Tidigare en bar och mötesplats för politiker så som Winston Churchill och grabbarna. På kvällen var det lika tomt som tidigare på dagen, men vilken service vi fick!. Helt fantastiskt kök och utsökta viner. Jag åt pilgrimsmusslor och Lamm. 

Lite pubar vi hängde på var Shakespeare Pub vid London Victoria, Malborough Head & The Pride of Paddington. Samma menyer på alla i princip med helt ok mat. Lamb Shank Stephard´s Pie och Fish and Chips sköljdes ner med lite Cava.


Sexy Fish
En av Londons hetaste restauranger just nu heter Sexy Fish och ligger i det fasionabla distriktet Mayfair. Här hade vi förbokat bord sedan tidigare. VILKET STÄLLE!!! Lite tema a la Atlantis hotell med fiskar och turkosa färger. Vi fick ett runt bord med den bästa utsikten. Jag såg nämligen rakt in i det öppna köket. Tyvärr inte så bra socialt då jag fastnade mer än ofta med blicken på kockarna. Ni vet, ett öppet kök är bättre än en teaterföreställning för mig. OJOJ vilken mat!!! Deras Chilean Seabass smakade exakt som Black Cod på min favoritrestaurang Nobu. Det var så bra här så vi gick tillbaka dagen efter för en drink i baren. Då stod ett hav med paparazzis i entrén. Med tanke på att Nina hade sett Madonna på en cykel i Hyde Park tidigare på dagen så vart vi nyfikna vem som var där. Det visade sig vara inga mindre än One Direction :)









E&O
Vi åkte till Notting Hill en dag och jäklar va mysigt!!! En bra restaurang där är E & O.. Asiatisk äter man här och sitter mysigt på en av ortens huvudgator och tittar på alla häftiga människor som går förbi. 
ASK
Vi åt italienskt en kväll på en restaurang som låg runt hörnan från hotellet. Restaurang ASK går man bara till om man måste. För mycket Vapiano känsla och ekande mellan väggarna. Helt ok pasta men inte mer än så.

Outlaw´s at The Capital Hotel
Nu till riktig service och kvalitet på käket. Jag älskar Jamie oliver och han har en vän som heter Nathan Outlaw. Mr Outlaw har en av hans restauranger Outlaw´s inne på The Capital hotel. Dit gick vi och här är det riktig fine dining som gäller. Vi fick googla på fisknamnen några gånger innan man kunde bestämma sig. Jag och Nina njöt av fulla muggar men Anna och Jennifer hade svårare att välja något från menyn. Detta är ett dyrt ställe men väl värt det om man är matnörd som jag. Jag hade Yellowtail (magiskt gott) och avslutade med en utsökt Sjötunga med sparris. Nathan Oulaw ska för övrigt öppna upp en restaurang inne i Burj Al Arab i Dubai inom kort. DET NI!!! 





Coya 
Nu kommer vi till Le Grand Final. Håll i er säger jag bara! Har ni möjligtvis hört om Coya i Miami eller Dubai? Coya finns även här i London.. Coya tyckte jag liknade Carpe Diem i Barcelona när det kom till inredningen. Mörka träinslag, blandat med både öst och väst. Bra musik och fantastisk mat och service. Köket inspireras av det sydamerikanska smakerna men även mycket hetta från Cajun. Jag har aldrig ätit så god Ceviche som vi fick in som första rätt. Här delar man på smårätter och beställer in efter behag men 3-4 rätter räcker ganska bra. Här drack jag inget vin, för är man i Sydamerika så dricker man väl Pisco Sour? ;) GÅ HIT, FÅR INTE MISSAS!!!






Vill avsluta med en bild utanför min absoluta favorit när det kommer till asiatisk mat. Vi pratar ju självklart om Nobu. Nu ska jag skynda mig. En natt på Sandhamns Seglarhotell med spa och god mat väntas.. Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar