Translate

söndag 6 mars 2016

Flög med Thomas Cook till Gran Canaria.. Vad tyckte jag?

Nu var det länge sen jag skrev här på bloggen. Har inte haft något jag egentligen vill skriva om förrän nu. Jag är nämligen precis hemkommen från Spanien som har bjudit på massa D-vitaminer, vilket man saknat. Nu är jag är laddad med energi och härliga minnen. Fullt ös hela vintern med nytt jobb och nytt boende, så detta var precis vad jag behövde. Kändes lite speciellt då jag skulle åka helt själv med mina barn. Har nästan alltid haft vänner med mig tidigare, men nu kändes det som att vi behövde vara för oss själva en vecka. Så var tanken i alla fall.. Ett par dagar senare kom min gamla kollega/vän Anna ner med sin familj och skulle bo på samma hotell som oss. Celine och Neo hade redan hunnit tröttnat på att hänga med sin mamma, så detta kunde ju inte bli bättre.

Är man baserad på Arlanda kan man checka in dagen innan avresa..Semestern börjar alltid på flyget till den destination du ska till, och som flygvärdinna anser jag att 
en bra flygresa är A och O till en lyckad start. Vi bokade resan via Apollo men flög den här gången ner med Thomas Cook. Jag brukar alltid förboka sittplatser ombord. Måste sitta i den främre delen av kabinen. Jag trivs bäst där helt enkelt. Det jag reagerade på, var att det kostade betydligt mycket mer än på tex Novair (som jag alltid brukar åka med annars). Väldigt irriterande...

                    Så här skrev jag på mitt Instagramkonto: #upptackvarldenmedlouise Fick nöjet att flyga med en av Thomas Cook Airlines nyaste Airbus 321 till Las Palmas idag. Extremt tyst, rymlig, ljusa färger, stort och fräscht galley, bra service. Lite skillnad på flygplan haha.. Helt ok sittkomfort med mycket plats för benen. Navigationssystem för oss flygnördar som vill ha lite koll på hur piloterna sköter sig i flight deck😉. Helt oanvända nya taxfree-häften och menyer delades ut. Nu till maten. Det serverades Skagen som smakade mer som ishavssallad. Inte en räka hittade jag. Pepparbiff där pepparn tog över helt och mos. Desserten va helt ok. Godkänt men inte mer än så. Då har konkurrenterna på Novair bättre 3-rätters. En arbetsplats som denna skulle jag verkligen kunna tänka mig.. Mycket snyggt Thomas Cook!

Hemresan fick vi ännu bättre service och kapten på den flygningen var helt underbar. Älskar verkligen när man känner sig som hemma. Åker gärna med Thomas Cook igen!

Efter en trivsam flygning landade vi på Las Palmas, huvudorten på Gran Canaria. Vi hade hoppats på att snabbt komma till hotellet vi skulle bo på, men då trodde vi fel. Bussen skulle nämligen åka igenom hela Playa del Inglés och stanna på 10 hotell först. Barnen kröp ur skinnet till slut. Apollos guide var däremot väldigt bra och höll ett mindre välkomstmöte ombord, vilket uppskattades. Hon berättade att det finns 4 klimatzoner på Gran Canaria och att ön bildades genom ett vulkanutbrott. Bergen är magiska och hyrbil var något som hon rekommenderade starkt. Jag som själv har jobbat på Apollo vet hur många som återkommer till den här ön. De åker hit år efter år och ska bo på exakt samma hotell/hotellrum som tidigare. Inget nytt och inga förändringar. Med hyrbil eller om man åker med på någon utflykt för man uppleva så mycket mer.. Första morgonen och vilken frukost!!!
Frukost som snarare såg ut som en lunchbuffé
Alltid massor av färsk frukt
Stort utbud av bröd
A la minute kockar vid stekborden
Ett tiotal olika färskpressade juicer att välja mellan..
Jag som hänger och flänger så mycket, ville bara softa på hotellet för en gång skull. Vilket vi också gjorde.. Mer om fantastiska Lopesan Baobab i nästa inlägg!!! Ett riktigt guldkorn som kommer ändra skepnad till nästa säsong... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar