Translate

onsdag 9 mars 2016

Lopesan Baobab Resort- är vi i Afrika eller på Gran Canaria?


Lopesan Baobab Resort är ett spektakulärt hotell som har det mesta man vill ha under en lyckad semestervecka. Ni som känner mig och för er som följer mig här på bloggen/Instagram, vet att jag undviker hotell som koncentrerar sig på stora och välkända barnklubbar. För ett par år sedan åkte jag med barnen till ett sådant hotell, bara för att testa om Neo och Celine tyckte det var kul. Kände mig ganska ego där ett tag med tanke på att jag aldrig låtit barnen testa. Det visade sig att barnen hellre ville vara med mig och mina galna påhitt istället.

Lopesan Baobab Resort ligger på Gran Canarias södra del. I området Meloneras ligger det ena lyxhotellet efter det andra. Från våran balkong hade vi utsikt över Lopesan Costa Meloneras Resort Spa & Casino, Riu Palace Meloneras, Clubhotel Riu Gran Canaria och fantastiska Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso. Från Lopesan Baobab promenerar man ner till strandpromenaden på mindre 5 minuter och vill man shoppa på vägen ner så går man igenom Varaderos köpcenter. På strandpromenaden badar man inte, så vill man hoppa in i Atlanten får man gå ett par ett minuter till. Mer om området i ett senare inlägg.
Lopesan Baobab Resort är ett hotell med underbart tema. Hela hotellet är inspirerat från grannlandet Afrika. Allt är uttänkt in i det minsta, och det står anställda och putsar glasrutor och fixar runtom hotellområdet hela tiden för att det ska se snyggt och prydligt ut. Hotellet är byggt som en gigantisk afrikansk by med vilda djur, halmtak, träbjälkar, växter i massor, konstgjord sandstrand och vatten som ringlar sig igenom hotellområdet som en orm.


Trädet Baobab ser man lite överallt på hotellet. Här ett par som lyses upp på kvällen. Belägna vid en av poolerna.Hotellets riktiga husdjur Pelle svanslös och hans röda kompis :)

Riktiga sköldpaddor inne på hotellet


- Celine du får göra först..
Sen vågade Neo också..
Älskade palmerna!!!


Zebror
Först såg jag inte vad det var för gubbar förrän Celine började fnittra.. Kolla om ni ser!
Halvpension ingår i grundpriset men jag la till så att vi hade helpension. Bara för att göra det så bekvämt som möjligt. När man har helpension är det buffé som gäller. Antingen i restaurangen Baobab eller Marula. Fantastisk mat, med olika teman. Det stod kockar och stekte a la minute kött eller fisk medan du väntade. Det fanns allt. Oxfilé, fläskfilé, anka, lamm, kyckling, kalkon, lax, skaldjur- ja jag kan hålla på i evigheter. Buffé är däremot något man snabbt tröttnar på, även fast maten är enastående. Ogillar verkligen att stå i kö...
Har man inte mat inklusive i priset så finns det ett par a la carte restauranger på hotellet också- Pili pili och Akara. Vill man komma ifrån en stund, kan man slå sig ner i en av de häftiga barerna- Richard Burton där även restaurangen Akara ligger, eller Samuel Baker som ligger precis utanför. Helt beroende på om man sitta i solen eller under tak. Det finns även ett par barer till att välja på.
Richard Burton bar
Samuel Baker bar
Restaurang Akara
Richard Burton bar
För barnen då?
Det fanns jättemycket bra aktiviteter för barn här. Celine och Neo fick efter ett par dagar leksällskap av Charlie och James, vilket var en höjdare. Barnen hoppade i hoppborg, spelade pingis, åkte rutschkana i barnpoolen, simmade/hoppade i poolerna, gick och köpte glass, dansade på minidiscot med Panchi, gick själva på upptäcktsfärd på området medan föräldrarna låg i solen och läste. Jäklar vad stora barnen har blivit. Man är ju van vid att man ska jaga hela tiden.. Det finns en barnklubb på hotellet också, men ungarna ville inte gå. Jag frågade flera gånger per dag. Neo var lite sugen men när James kom, var det bortglömt igen. Under sporlovsveckan var det inte bara vi som var svenskar på hotellet. Celine hittade en jämnårig flicka att leka med på studs- sen såg man inte något mer av henne haha..
James och Neo kollade läget först..
Sen ville grabbarna också vara med och dansa :)
James och Neo äter glass i solen
Mer minidisco.. 
Panchi med alla barn efter..

Gladaste och sötaste tjejerna!
Bus i blicken..
Lite semestergott och film i pausen.. 
Celine blir klippt på hotellet..
Neo med Panchi
Alla härliga barn som vinkar hej då när vi ska resa hem igen..
Himla tur att man fick sällskap av Anna och hennes man Jocke, så man inte blev helt ensam! Anna är för övrigt en gammal kollega/vän från min tid på Apollo. I samma koncern har vi nämligen flygbolaget Novair. Novair är alltså ett bolag som står lika nära mitt hjärta som Apollo gjorde. Anna träffade jag första gången på Kreta när jag jobbade som guide år 2002. Hon skulle hålla en kurs i krishantering. 13 år senare höll hon i min Novair Initial kurs (Novair education) som jag gick när jag skulle studera till flygvärdinna.

Många av mina gamla kollegor och även vänner har alltid pratat så gott om Lopesan Baobab Resort. Mina förväntningar var väldigt höga och jag vart inte besviken. Åk hit nästa gång ni också. Jag har läst och hört att Apollo kommer göra detta hotell till ett Apollo Mondo family resorts, vilket bl.a. innebär direkttransfer från flygplatsen till hotellet, barnklubb och simskola, gruppträning, gratis wifi (gratis i lobbyn idag men kostar 2,50 euro per dag om man vill ha på rummet och övriga områden på hotellet)
You are going to love it!

Nästa gång blir det mer Gran Canaria, men mer om området vi bodde i och en fin strand ni måste besöka.. Nu ska jag iväg och jobba #crewlife #nextjet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar