Translate

tisdag 29 juli 2014

Mykonos- Grekland

För er som känner mig och som läser min blogg- har nog förstått att jag älskar Grekland. Grekland är som mitt andra hem på ett vis, även fast inte jag inte alls har några grekiska ådror i mig. Jag fastnade för detta fantastiska land för ca 12 år sedan, då jag jobbade som guide på Kreta. Herre gud vad gammal jag har blivit gahhh!!! Sedan dess har jag hunnit beta av en hel del av Grekland, både på fastlandet och ute på öarna. En ö som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, är just den här- Mykonos. Ni kan inte förstå hur glad jag blev när jag fick reda på att Apollo skulle flyga direkt till Mykonos från Stockholm med SAS. Tidigare har man fått åka båt i ett antal timmar från Santorini eller Athen. Jag och min familj hade redan bokat in en resa till Rhodos, men bokade om den med tanke på att jag redan hade varit där månaden innan. Nu skulle jag och Mats åka tillbaka till den ön som vi var på för 10 år sedan. Skillnaden nu var att vi hade våra två barn med oss. Tiden går som sagt..

Mykonos ligger i ögruppen Kykladerna. Kykladerna är en ögrupp som är genuin, dramatisk och romantisk på samma gång. Santorini och Mykonos är två öar som håller en extremt hög standard. Man shoppar exklusivt, man äter på högklassiska restauranger, och man bor som man förtjänar. Öarna i den här ögruppen är karga. Pinjeskogar och grönklädda berg får man alltså leta länge efter. För er som fortfarande skickar vykort, har säkert köpt ett och annat med Santorini som motiv. Santorini är den populärast modellen av alla öar i Grekland, med vackra solnedgångar som speglar sig mot det vita och det blåa. Nog pratat om Santorini!

Nu när prideveckan smyger sig på här i Stockholm, så får man inte missa att nämna att Mykonos också är känt för sina regnbågsfärger. Det är strandhäng och stora fester på Paradise beach, Super paradise beach som gäller. Cavo Paradiso gästades av Sebastian Ingrosso när vi var där. Vill man ta sig ett glas eller två, så får man inte missa Jackie O´. Det är såklart inte bara för gay people, utan för alla som vill komma hem med massa partyminnen i bagaget. Nu när vi var där, var typ hela den grekiska kändiseliten där också. På vårt hotell vi bodde på stod det paparazzis bakom solstolarna och tog kort. Sen hörde jag även att den grekiska popdrottningen Anna Vissi var på ön samtidigt. Vi såg henne aldrig, men det hade varit stort att få se henne med tanke på att jag lyssnar på hennes musik!

Vi bodde på Mykonos Ammos i orten Ornos, som ligger söder om Mykonos stad. Det tog inte mer än 10 minuter till Ornos från Mykonos flygplats, vilket var hur skönt som helst. Ornos är en liten by som har vuxit till sig med åren. Det finns två ständer på vardera sida om byn. På den ena sidan trivs kitesurfare och surfare, p.g.a de perfekta vindarna just för detta endamål. På den andra sidan bor man nära allt. Det finns jättebra restauranger och hotellen ligger direkt på den ljusa och fina sandstranden. På Mykonos är det buss som gäller, och från Ornos går bussen hela tiden.Taxibilar är det snålt med och om man vill åka från Ornos till Chora (Mykonos stad) kostar det 10 euro om man tar en på gatan, och 20 euro om man bokar tid med en i förväg. Taxichaufförer är intressanta att prata med tycker jag- det är från dem man får lära sig. Det tar mellan 5-10 minuter från Ornos till Chora. Ett tips är att man går ut till stora vägen vid bageriet, och hoppar på bussen där, för så slipper man åka vägen via Agios Ioannis. Man kan tjäna 30 minuter på den rutten. Man ska även undvika att åka mellan 17-19 egentligen p.g.a att alla åker hem från stranden då. Två vuxna och två barn kostar 3.20 euro- vilket typ är gratis! 

Jag skriver mer i nästa inlägg :0)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar