Translate

söndag 3 augusti 2014

Mykonos Ammos hotel- Grekland

När jag bokade om våran resa från Rhodos till Mykonos, så var det lite i sista minuten, med tanke på att vi alltid har en resa inbokad mitt i högsäsong. Det fanns i alla fall kvar några rum, men inte stora nog för oss. Därför fick vi boka in 2 stycken dubbelrum, vilket inte alls är det bästa alternativet för en familj med två barn som är 7 och 3 år. Jag mejlade ner innan och nämnde att vi åtminstone ville ha rummen bredvid varandra, med tanke på att hotellet inte har anslutningsdörrar mellan rummen. Jag var även lite orolig att det skulle vara överbokat på hotellet, som kan vara vanligt under den här perioden. Det var det inte som tur var, och vi kunde checka in som vanligt vid ankomst. Vi fick däremot styra om rummen, för vi hade fått ett rum på andra våningen och ett på första...gaahhh.. Det går inte alltid som man vill!

Efter en välkomstdrink i form av färskpressad apelsinjuice på stranden, fick vi våra rum. Mykonos Ammos är ett hotell som tillhör "Small luxury hotels in the world". Detta innebär att det alltid är små hotell, men alltid väldigt hög standard på boende, mat och service. Mykonos Ammos har ca 50 olika typer av rum, i två våningar. Det är som två huslängder, där hotellets båda pooler ligger emellan. Två rätt instängda pooler, med få solstolar. Det gjorde inte mig något, för då blev det bara mer tid på den underbara stranden istället. Det finns rum med havsutsikt, men då får man vara beredd på att lyssna på väldigt hög musik mestadels av dagen. På stranden (Ornos) ligger det nämligen en strandklubb i samband med hotellets restaurang Kuzina. Här springer det snygga anställda och passar upp på dig hela dagen om du så vill. Om man tycker att det finns få solstolar runt poolområdet, tycker man att det finns för många på stranden. Här ligger man tätt och man ska inte vara av den folkskygga typen direkt. En solstol kostar 6 euro och 12 euro för en säng. Trä och vitklädda stolar och sängar på vit sandstrand- sååå trevligt! Något  som görs varje morgon, är att sätta på nytvättade fodral på möblerna. Det trodde jag aldrig faktiskt..

Rummen på Mykonos Ammos är hur snygga som helst. Ammos är ett boutiquehotell, som har en hel massa coola inredningstips att ge för dom som ska renovera om eller så.. I rummen är dusch och toalett separerade. Även handfatet är placerat på ett annat ställe i rummet. Designen är i trä, grå betong och blåa belysningspunkter på de rätta ställena i rummet och duschen. Det finns en grandlit, och två mindre soffor på vardera sida om terassdörren. Terassen är stor och rymlig, och balkongerna är små. Vattenkokare, minibar, hårtork finns. Det är gratis med safetybox, luftkonditionering och Wifi. Det ligger två morgonrockar och två par tofflor för den som vill sitta och softa, med något kallt i glaset på terassen, efter duschen. Strandhanddukar kan ni lämna hemma, för det finns här. Det finns även DVD- spelare på rummet, så glöm inte att ta med er filmer till ungarna :0)

Så här kunde en dag se ut för oss.

Vi vaknade och gick direkt till frukosten, som serverades i restaurang Kuzina. Då vi kom dit, var det oftast väldigt folktomt med tanke på att alla partymänniskor precis hade kommit hem vid den tiden. Frukost ingår i priset, och den dukas upp i ett mindre format av buffé. Det fanns allt man ville ha, och det stod en kock som lagade till ett ägg eller två efter önskemål. Färskpressad juice av vattenmelon och ananas fanns, men ville man ha apelsin eller grapefrukt, fick man utblandat koncentrat. Från frukosten och fram till kl 10.00 spelades det låg och lugn musik, från ca 10.00 och fram till ca 12.00 spelades favoriter som Rihanna och Miley. Sen höjdes musiken efter kl 13.00 och alla som hade varit ute dagen innan, började vakna till liv, och hade börjat tagit sig ner till stranden igen. Efter massa bad i det kristallklara och avsvalkande vattnet, gick vi upp för att göra oss i ordning inför kvällen. Vi åkte in till Chora ( Mykonos stad ) 4 kvällar, som jag kommer skriva mer om nästa gång. Mer om hur man tar sig in dit kan ni läsa om i mitt förra inlägg HÄR
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar