Translate

måndag 23 juni 2014

Mythos beach resort- Rhodos

Apollo har verkligen lyckats med det här vinnande konceptet, om man reser med barn. Med konkurrenter som Lolo & Bernie och Bamse, har nu ytterligare ett par figurer satt sina avtryck i barnens värld. Vi pratar så klart om Polly & Mino.
Om man vill ha några timmar för sig själv i solstolen, bokar man barnklubben redan hemifrån. Club Polly & Mino kostar 495:- för en vecka. Man har möjlighet att lämna in sitt barn över 4 år mellan 10.00-12.00 och 14.00-16.00. På club Polly & Mino finns det alltid massa roligt att göra. Själva klubben är ganska liten, men barnen går även runt på hotellområdet och ner på stranden vissa dagar, så storleken har ingen betydelse egentligen. Det roligaste på schemat, var en mindre språkkurs på grekiska och matlagning. Alla 18 barn fick möjlighet att laga till en tsatsiki inne i hotellets egna kök. Jag frågade lite försiktigt ifall det hade varit stökigt i köket, men det hade gått bra fick jag som svar.

På barnklubben får det max vara 40 barn och vid ankomst får man en t-shirt och en gympapåse med Apollos färgglada tryck på. Detta gör det lättare för pedagogerna att hålla reda på alla. Apollo har omsorgsfullt anställt personal med fritidsledarutbildning och kunskap inom träning, simning och dans. För att ytterligare säkerställa kompetensnivån har personalen bland annat fått utbildning i barns kognitiva och motoriska utveckling, lekens betydelse, barnolycksfall samt service och kommunikation. Det var alltid 3-4 skandinavisktalande personer som bytte av varandra, och jag fick alltid en vänligt leende och trevligt bemötande när jag kom med Celine. Supermysiga tjejer och killar! Om man vill lära sig simma under semestern kan man även anmäla sitt barn till Mythos simskola. Detta gör man också hemifrån.. Apollo ska ha 13 anställda under högsäsong och alla jobbar bara på Mythos beach resort och grannhotellet Levante. Apollo har t.o.m. ett eget servicekontor inne på hotellet. Det står även ett par anställda i receptionen som pratar svenska.

Den här servicen är väldigt bekväm, vilket vi utnyttjade direkt vid incheckning. Camilla behövde nämligen en barnläkare snabbt till hotellet vid midnatt när vi kom fram. Bara 1 timme efter att Apollos guide ringde hotellets läkare som låg hemma och sov, kom det en svensktalande barnläkare upp till hennes rum och undersökte Camillas dotter.

Vi var ett gäng på 13 personer som ville semestra tillsammans. Jag, Celine, Neo, Monika, Daniel, Alicia, Julia, Camilla och Novalie hade bokat dubbelrum i huvudbyggnaden, och hade tre rum side by side. Julia, Claes, Alvar och Tuva hade bokat en lägenhet, och kom lite längre bort i Karis-delen. Himla fin och rymlig 1-rumslägenhet, med stor kyl och frys, mikrovågsugn och kokplattor. Där satt hela gänget på 13 personer bra, för en sista skål på balkongen!
Dubbelrummen var inte pjåkiga de heller.. Ljusa rum och supermjuka separata sängar. Det fanns möjlighet till två extrasängar, i form av en bäddsoffa på vardera sida av balkongdörren. Badkar, hårfön, strandhanddukar, gratis AC och deponering. På balkongen stod det fyra stolar, ett bord och en klädtork.

Mythos beach har ett miljötänk som är väldigt unikt. Det finns källsortering vid poolområderna, och speciella cigarett-askoppar på stranden, så man slipper trampa på gamla fimpar när man ska ner och bada. Vid det stora poolområdet hänger det saker i påsar på väggen. Syftet är att man ska ta del av vad som sker (eller inte sker), om man inte tar hand om skräpet på rätt sätt. Ni ser vad jag menar på bilden nedan;)
Hotellet arbetar även med närodlare för att matleveransen blir mer grön.

Jag är allergisk mot stora matsalar, där alldeles för ljusa lampor är uppsatta och skolmatsal ekar i bakhuvudet. Därför åt vi bara frukost där. Ett par andra restauranger som dagligen fick besök utav oss, var Aktis och Rhodus som ligger nere vid den tysta poolen. Sista dagen åt vi på Thalassa som precis hade öppnat för säsongen. Magiskt gott!!! Man behöver inte lägga till All Inclusive om man inte vill, men det finns inte så hemskt mycket annat att välja på i området.

Afandou som orten heter, är uppbyggt för turister och man går dit på ca 10-15 minuter. Det finns några restauranger, turistshopping, apotek och bankomat- that´s it.
Vill man pausa från poolerna, går man ned till den fina stranden. Stranden är mixad, med finkorning sand först och sedan runda stenar precis där man går i vattnet. Ett tips är badskor. Klart och rent vatten!
Mythos har även träning på schemat. Hur bra klasser som helst och jätte duktig instruktör, som också pratar svenska. Först körde jag och Camilla ett cirkelpass och sen gick jag, Celine, Julia, Monika och Julia på ett yogapass. Alla dagar förutom söndagar är det yoga kl 08.00, vilket alla måste testa! Bästa läget på stranden..

Det sämsta med Mythos var det urusla nätverket! Det funkade egentligen bara i receptionen. Det bästa var hotellets och Apollos personal! Alla här vet precis hur service stavas.. Mythos beach resort har en tjänst som jag aldrig varit med om. När man ska åka hem efter en veckas semester, checkar man in sitt bagage redan på hotellet, så man slipper den tråkiga kön på flygplatsen sen.

Jag kommer skriva mer om Rhodos stad och charmiga Lindos nästa gång..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar