Translate

måndag 24 mars 2014

En helg med goda vänner i Dubai!

Det var äntligen dax att åka på den sedvanliga familjeresan som vi hade bokat med en annan familj vi umgås mycket med. Alla hade sett fram emot våran första gemensamma familjevecka tillsammans. Resan var bokad sedan många månader och det var en hel del fix och trix innan vi beslutade oss för att resa tillbaka till Dubai. MEN vad händer? Jo, som många barnfamiljer vet så är det en del barnsjukdomar som varvar varandra under vinterhalvåret, och en "överjävlig" sådan är vattenkoppor. (Om man inte har haft det tidigare). Familjen vi skulle resa med hann bli safe- vilket vi också trodde. Oj så fel vi hade.. Neo fick en lindrig dos som försvann ganska snabbt. Celine fick en värre variant! Vi som trodde att hon redan hade haft..
Det var bara att boka om hela baletten och vinka hej då till vårt resesällskap som åkte på bestämt datum. Tillbaka till jobbet på Måndag och jobba lite till då. Fem dagar efter kunde vi resa ikapp och då hade det bokats finrestaurang och barnklubb minsann. Det är ordning och reda på familjen H :0)

Innan vi skulle åka så frågades det vart vi skulle. Responsen blev- varför skall ni åka tillbaka till Dubai igen?
Det är min tredje och Mats fjärde gång som vingarna tar oss till Förenade Arabemiraten (United Arab Emirates) - och det blir fler gånger. UAE består utav 7 Emirater och Dubai är en utav dem.

Varför åker man ständigt tillbaka till New York, London, Paris, Barcelona, Rom och inte till Dubai?
Dubai är som vilken storstad som helst egentligen, men till skillnad mot Paris och London så har man även en fantastisk sol,- och badmöjlighet. Jumeirah beach är uppdelad men sträcker sig ända från Dubais skyline/Marina till downtown Dubai. Finkornig vit sand och turkost vatten. Det är mer eller mindre samma upplägg som Jordanien och Egypten- där hotellen äger en del av stranden, och som endast är för hotellgäster. Sedan finns det även public beaches där gäster som bor på stadshotell badar vid. Jag har dock alltid valt att bo på stranden. Första gången på Atlantis the Palm och andra gången på Hilton Dubai Jumeirah Resort

Om man vill bo på stranden så får man betala mer. Vill man bo på stranden men betala lite mindre så skall man inte åka under högsäsong som är nu Mars-April. Man skall även undvika lovveckor såsom jul och nyår, sportlov, höstlov osv.
Skittrist rent utsagt med tanke på att vi snart har en "etta-gluttare" att ta hänsyn till. Då är det inte lika lätt att åka när man vill. Den här gången passade vi på att bo på Atlantis igen. Första gången vi var där åkte vi utan barn. Det blev så fel som det kunde bli.. Vi fick genast dåligt samvete när vi såg hur barnvänligt det var på hotellet. Det är lyxigt barnvänligt i den bemärkelsen att det finns ALLT här för barn!!
Barnklubbarna är lika uppstyrda och välorganiserade som en förskola eller fritids. Det finns en spelhall med massa olika spel som barn älskar. Man kan simma med delfiner, och det finns en otroligt fin vattenpark med massa läskiga och roliga vattenrutschbanor. Inträde till den här delen ingår för alla som bor på Atlantis. Det finns även linbanor och ett gäng barnkära anställda som ger barnen lika mycket service och uppmärksamhet som vi vuxna får- om inte mer!
Eftersom att hotellområdet är så himla stort så åker man golfbilar om man inte orkar gå- vilket barn också älskar. Ja, ni märker hur bra det är.

Hotellet Atlantis byggdes först på Bahamas och några år senare byggdes denna myt, längst ute på palmen i Dubai. Atlantis har ett havstema av förklarliga skäl. Atlantis är en ö som är omtalad av Platon, men som inte har bevisats ha funnits. Enligt han själv så låg Atlantis mitt i Atlanten och det sägs att Atlantis sjönk pga av att invånarna retade upp Poseidon. Detta skulle vara runt samma tid som den Minoiska befolkningen levde på Kreta och Cykladerna.

Under den första tiden här med familjen H så blev det en hel del fokus på barnen förstås, men vi fick även lite vuxentid också. Första kvällen åt vi på en av mina favoriter- Nobu. Mer om Nobu kommer jag skriva om på Stureplansguiden.se senare i veckan. Det kommer även mer här på bloggen..                                                Inga kommentarer:

Skicka en kommentar