Translate

onsdag 26 februari 2014

Vinprovning med Stureplansguiden och Vineo

I går kväll hade jag inbokat en vinprovning. Jag är matambassadör för en site som heter Stureplansguiden, där jag skriver om mat och dryck. Stureplansguiden är ett relativt nystartat projekt som kommer bli hur stort som helst tror jag. Vi är ett antal ambassadörer som är inriktade på olika områden. Områden som vi kan allra bäst. Jag som då har en hel del erfarenhet av mat- skriver självklart om detta. Sedan har vi skribenter inom "kropp & själ", "caféer", "drinkar", "stil", "inredning", "after work", "hår & skönhet". Sjukt bra koncept som kommer nå toppen helt enkelt.

I går skulle alla ambassadörer samlas och njuta av 5 helt fantastiska italienska viner. Samtidigt skulle vi få lära känna varandra- vilket man absolut behöver med tanke på att man skriver hemifrån hela tiden.
Vineo-teamet presenterade 3 viner från Veneto och 2 viner från Sicilien.

Vineo är en distanshandel på nätet och ombud för det tyska Rindchen´s wein kontor som har sitt vinlager i Hamburg. Vineo marknadsför deras viner här i Sverige. När en beställning görs så skickas all information direkt ned till Tyskland. Hemleverans via först Schenker och sedan via bring eller posten. Leveransen kan även ske på kvällstid om man så vill. Vineo har funnits i ett år nu och är uppe i 2 000 handlade kunder. Vineo-teamet skall även försöka få in en fot på systembolaget inom snar framtid. Detta ser vi självklart fram emot.


  • Det första vinet vi fick prova var Mavum från Veneto. Veneto är för övrigt mest känt för Ripasso och Amarone, och den viktigaste druvan är Corvina. Detta blev en av kvällens favorit. 


  • Andra vinet var Nero d'Avola och kommer ifrån Sicilien. Här har vi ett riktigt kraftigt vin som passar perfekt till tomat baserade kötträtter. Druvan Nero d'Avola är den enda röda druvan som man inte kan göra vitt vin av.


  • Tredje vinet var Ripasso Valpolicella Superiore från Venetoregionen. Åter igen, ett kraftigt vin men också väldigt fruktigt. 


  • Fjärde vinet var Amarone della Valpolocella DOCG "Mastino Scaligero Mabis". Ett fantastiskt vin som bara kan komma från ett ställe. Dyraste i kväll, och om man vill ha detta så får man snällt betala 329 :-


  • Femte och sista vinet för i kväll har en väldigt speciell historia. Det unika med detta kommer Vineos Per själv att få berätta med sina egna ord. 


Passimiento- en Siciliansk Amarone (postat av Per Bielke)
Familjen Biscardo har gamla anor som vinproducenter men då i Veneto. Nu håller man dock på att skapa Siciliansk historia tillsammans med vingården Baglio Gibellina. I sex år har familjen tillsammans med sin "meastro" jobbat stenhårt för att få fram en Siciliansk motsvarighet till Amarone. Nu är äntligen  alla nöjda med resultatet. Den perfekta balansen mellan tidigt skördade friska Frappatodruvor och sent skördade och torkade Nero d'Avola. Vinet har redan hunnit få en silvermedalj av Mundus vini. Kuriosa i sammanhanget är att Mundus vini inte hade en klass att placera Passimienton i utan bedömde vinet utan jämförelser. I Sverige finns detta unika vin endast hos Vineo.se

Alla var eniga om att det sista vinet vi fick, var det bästa. Det var länge sedan jag smakade en sådant gott vin. Det slutade med att jag beställde hem 10 spanska viner, 3 flaskor Mavum och 3 flaskor Passimiento. Men det skulle komma mer roligt. En helt fantastisk goodiebag!!! Trodde nästan att man fyllde år..

I påsen låg det ett läppcerat by roses from nature, precious oil från Picaut swedish skincare, rose blossom revitalizing care från AnneMarie Börlind, hårolja från TRESemmé, coconut water från Calahua, doftljus från Kobo, läppstift från Oriflame, nagelack och handkräm från Cuccio, en ny doft som kommer snart från Aulac och ett presentkort till min nästa beställning på Vineo.

En helt underbart trevlig kväll som rundades av med en Uber hem..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar