Translate

torsdag 20 februari 2014

The power of passion med 4good på China teatern

I går var jag och min vän Linda på ett roligt event på China teatern i Stockholm. 4good är Sveriges största kvinnliga inspirationsnätverk som startades upp av fyra föräldrarlediga mammor för 10 år sedan. I dag är det två energifyllda kvinnor kvar som driver den här verksamheten. Man kan bli medlem helt kostnadsfritt, och i dag har 4good hela 20 000 verksamma medlemmar som får pepp och och inspiration i nyhetsbrev, inbjudningar till 4goodkvällar, förhandsvisningar, resor och mycket mer. Kvällen börjades  med en introduktion och prisutdelning. Man kunde vinna matkasse från Ecoviva, smycke från ko-ko-no, en resa till Ramundsberget, spaboken, en stor kasse från Super foods, baksaker från Cervera och mycket mer.. Vi vann tyvärr ingenting :0(

Kvällen handlade egentligen om att vi skulle leva våra drömmar och inte ge upp hoppet. Man måste kämpa för att lyckas. Man kan inte få allt serverat på ett silverfat- vilket jag själv har fått uppleva. Jag går med små steg framåt i min karriär. Jag är långt ifrån det jag verkligen drömmer om, men jag börjar närma mig. Den här kvällen gav mig mycket. Man skall intala sig själv att våga säga ja, och att bara "köra". Man skall våga släppa taget av vad som är tryggt. Nu pratar jag om en person som är väldigt trygg, och inte gärna vill ut på djupt vatten- alltså jag! Jag har försökt lära mig att det inte funkar att sitta och tycka synd om mig själv eller säga till mig själv att jag inte duger. För det gör jag!! Jag omringas av fina och varma människor som peppar mig dagligen. Detta skall man ta vara på. Jag har precis kommit tillbaka till yrkeslivet efter 5 veckors sjukskrivning. Mitt självförtroende och min självkänsla har liksom legat på botten... Jag kom tillbaka och sökte en ny tjänst- och fick den. Det trodde jag aldrig, för jag har gått och trott att det skulle gå som med alla andra gånger. Nu har jag i alla fall fått möjligheten att utvecklas och lära mig nya saker. Jag är så himla tacksam för det. Man brukar ju säga "happy wife happy life".

Under kvällens gång så fick vi lyssna på fyra helt olika personligheter som berättade om sina liv, och hur de har lyckats trotts motgångar.

Först ut kom Sveriges bluesdrottning Louise Hoffsten.

  • Louise Hoffsten berättade om att hon sjöng snuskiga snappsvisor på förlossningen för att bearbeta sina smärtor. Sedan fortsatte hon att berätta att hon blev övertalad att ställa upp i Melodifestivalen, vilket hon först inte ville. När hon efter ett tag kände att det faktiskt var roligt så hittade hon en ny vän, som hon talade mycket varmt om- Sean Banan. Hennes producent tyckte sedan det var dags att ta sig ut i världen. Kenya blev där efter hennes nya äventyr. Där spelade hon för vita på små barer och samlade in pengar till behövande. Här lärde hon sig mycket om livet och dess innebörd. När Louise kom hem så kontaktade hon sin vän Peter LeMarc, och tillsammans skrev de en låt. Den handlade om att man skall slänga det gamla på komposten och odla något nytt och starkt. Hon berättade om sin sjukdom och hur hon tog sig till ett kloster i Israel. Istället för att bli en nunna, så blev hon istället starkare och åkte hem till Sverige igen.
Efter Louise, kom en av mina favoriter ut på scen.

  • Sebastien Boudet kom till Sverige som 26-åring från norra Paris. Hans 12 år i landet har fortfarande sina franska toner kvar i språket. Han kom ut på scen som en välkammad fransman som berättade passionerat om sitt val i livet. Sebastien lär det svenska folket att äta surdegsbröd. Han driver bla restaurang Broms bageri, och han har även medverkat som jury i "Dessertmästarna". Han flyttade hemifrån som 16-åring och började resa. Han åkte till Spanien, USA för att lära sig allt om bakning. Han berättade att vi svenskar bakar mer än något annat land. I Frankrike köper man sina bakverk. Ska man köpa jäst och mjöl så blir konditorn eller bagaren illa berörd. - Varför skall ni göra det, är mitt bröd äckligt? Vilka kontraster.. Han tycker att man skall framhäva allt som tillverkas i kök eller bageri. Han tycker att det göms undan allat för mycket. Därför har han ett "öppet" bageri på restaurang Broms. Jag blev lite "starstrucked" och köpte hans signerade bok, och så passade jag på att ta ett foto på honom :0)
Nästa talesman berörde hela salongen. China teatern var fullsatt och man kunde höra en knappnål falla.

  • Caroline Larsson fick besked vid 22-års ålder att hon hade fått cancer i knät. Hon höll då på med golf på hög nivå. Under en golftävling i Nya Zeeland fick hon och hennes syster känna på hur det känns att helt plötsligt få se döden i vitögat. Alla byggnader runt om skakades sönder, medan deras byggnad stod kvar. Hon sa att det var hennes chans i livet och hennes tankesätt ändrades. Väl hemma i Sverige igen så märkte hon att hennes knä var svullet. Hon gick till läkaren som kom med dåligt besked. Hon hade fått cancer och den enda utvägen var att amputera hennes ben. Innan hennes operation ville hon verkligen njuta av sina två ben, så hon bokade en resa till London. Där gick hon genom hela staden istället för att åka buss eller liknande. När hon kom hem ville hon cykla, rida, spela golf så mycket som möjligt med sina två ben- en sista gång. Precis efter operationen så anmälde hon sig till Sveriges största golfturnering. Caroline och hennes syster tog hem vinsten för individuella par i lag-SM. Power of passion!
Sista personen som skulle hålla ett ord bytte ut ämnet sorg till humor! Bilden på henne har jag lånat från internet, och det ger en exakt bild på hennes som person. Energisk-glad-passionerad

  • Marika Carlsson är den person jag pratar om. Hon jobbar med standup och bekämpar rasism med humor. Marika kom från norra Etiopien till hennes adoptivföräldrar i Småland som 2-åring 1972. Familjen flyttade så småningom till Lund i Skåne. Under sin resa så har hon stött på en hel del motgångar pga av hennes hudfärg. Hon pratade om hennes upplevelser och hennes motgånger på en mycket humoristiskt sätt. Hela salongen gungade av alla skratt och jag och Linda skrattade så vi fick ont i magen. Marika är en fantastisk människa som får de flesta att "garva läppen av sig". Det blev en grym avslutning på en trevlig kväll!
I pausen fick vi möjlighet att pröva ett nytt vin från Lindemans. Vi fick även en goodiebag med: mascara från Lumene, rabatt på Cervera, nya Loka-smaken, en chokladkaka med kokos från Maribou, tidningar, D-vitamin, Risentamix och annat..
Innan vi gick hem så köpte jag ett armband med budskapet "dream". Det går även en summa till "hunger projekt" om man köper detta fina armband. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar