Translate

fredag 24 januari 2014

R.I.P kära morfar

"Kära morfar! I natt gav du äntligen upp. Jag kan inte beskriva hur ont det gör. Det svider av smärta i hjärtat och det svider i mina ögon efter alla tårar. Jag satt hos dig en hel dag och hoppades på att du skulle somna in, men du bara fortsatte att kämpa. Till slut hade den där djävulen ätit upp hela din stackars kropp- från topp till tå. Du har alltid stått mig så nära och saknaden kommer vara enorm. Det känns så tomt. Jag har tidigare inte förstått hur mitt liv skulle se ut utan dig. Jag har lärt mig under den här extremt tunga perioden att det här är livets gång och att jag måste acceptera att du inte alltid kommer att finnas här på jorden. Jag kommer minnas dig som världens snällaste med världens största hjärta. Jorden har mist en underbar människa. Nu vet jag att du fortfarande kommer finnas kvar på ett eller annat sätt. Nu har himmelen fått en till medlem i änglafamiljen. När jag lagar mat ska jag alltid tänka på dig din gourméare. Varje gång jag skriver om mat ska jag tänka på dig din gourméare. När jag var hos dig okontaktbar så sa jag farväl. Jag la min kind mot din och bad dig att sova gott. Nu gör du det och det känns skönt. Jag älskar dig så enormt morfar och jag hoppas att djävulen kommer får smaka av samma medicin en vacker dag. Du skall lida lika mycket som så många andra gör dagligen. Jag HATAR dig cancer!!!!"

Detta var för två veckor sedan och på Måndag har det blivit dax för begravning. Ingen man ser fram emot, men det är så det är. 


Jag har alltid älskat min morfars ögon. Ljusblå i färgen och snälla. Lika snäll som han själv. Därför ville jag föreviga dem på något sätt. Eftersom att jag tycker om tatueringar, så blev det en till inristat i går. Jag vet att morfar finns på min vänstra sida, närmast hjärtat. Han fick en speciell plats just där. 

Jag har varit på ett par ställen tidigare, men har väl kanske aldrig blivit riktigt nöjd med alla gaddar. Därför började jag leta runt lite. Då hittade jag det omtalade " Salong betong " och en konstnär Erik.

- Salong betong startades upp av två killar- Danne och Bleckan. Intresset och passionen för bläck och nålar har tagit dem långt. Deras första studio ligger i Stockholmsförorten Högdalen. Sedan ligger det även en i Malmö och i Stockholms city. Min slutdestination i går var den studion som ligger på Kungsgatan 79, Kungsholmen i Stockholm. Här träffar man Erik och Annie. Dessa två har inget blodsband, även om tanken slår en stundtals. Men det märks att dessa två trivs att jobba med varandra. Telefonen ringer konstant och jag hade nog tur att få en sådan snabb tid som jag ändå fick. 


Erik såg sitt första dagsljus på andra sidan Atlanten. Från Sydamerikas smala och avlånga land, tog sig familjen till Sverige och bosatte sig i Nacka. Erik har målat i hela hans liv, men för ca 3,5 år sedan så började han öva med nålen på hans vänner som trodde på honom. Nu sitter han här och jobbar för fullt. En ung talang som kommer gå långt tror jag. Jag har varit inne på hans Instagram konto och sett super fina tatueringar och målningar. Jag ville att min tatuering skulle "poppa" och se så verklighetstrogen ut som det bara kunde. Erik jobbar väldigt detaljerat och noggrant, så det var ett klart beslut att ge honom uppdraget. Han fick ett foto på morfar av mig och sedan texten som jag ville att han skulle skriva under. Han kom med hans egna skrivstil som förslag- vilket jag nappade på.
Det man skall veta är att det inte görs något med färg här. Jag hade nämligen velat få med morfars blåa färg på ögat, men jag blev jätte nöjd ändå. 
Jag har även sett att han är grym på vingar, och då passade jag även på att göra om min gamla tatuering. Det är två änglavingar som sveper om min dotters namn C (Celine) H (Henny). Jag blev så sjukt nöjd med den också!!

Erik når ni på erik@salongbetong.com 


" Still watching over me "
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar