Translate

torsdag 6 juni 2013

Sveriges nationaldag

Röd dag = ledig
I går blev det en mycket trevlig spontanare med familjen Hult.
Bad och rosé i solen- avslutades med grillning och utgång för min och Lottas del.
En Uber in till Sturecompagniet och V/Wall blev det..
Det var så sjukt länge sedan man var ute så här, och märkte rätt snabbt att det inte är något jag saknar. Både jag och L gillar att dansa, och så fort vi försökte röra lite på höfterna så fick man en knuff eller en drink hälld över sig. Jätte bra musik och schyst koncept däremot..

- Svenska flaggans dag och Sveriges nationaldag firas i dag den 6: Juni över hela vårt avlånga land. Dagen firas i minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung. År 1523 blev även Sverige ett självständigt land.

Jag och mina kollegor har en tradition, och det är att vi samlas ute på C:s kolonilott för lite grillning.

- Koloniträdgårdar har funnits i Sverige i över 100 år och i andra delar av Europa lite längre. 1800-tals storstäder var trånga och i lägenheterna bodde många. Bostadsbristen var stor och likaså tillgång till frukt och grönsaker. Tanken var att en storstadsbo också skulle ha en möjlighet att kunna odla sina egna grönsaker för att hålla kostnaderna nere. Speciellt under första,- och andra världskriget.

C:s kolonilott ligger på Söder i Stockholm. Tunnelbanas röda linjen och hållplats Zinkendamm. En sväng förbi Zinkens IP och sedan ser man Tanto stoltsera sig. Super mysigt område som ligger som en oas mitt inne i allt myller.

Celine ville följa med också, så hon gick loss med kameran. Det blev faktiskt rätt bra bilder såg jag sen ;0)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar