Translate

måndag 6 november 2017

Shek O Beach & Big Wave Bay- stränder i Hong Kong

I lördags jobbade jag hem från Hong Kong efter ett långstopp under höstlovet. Ända sen jag fick mitt schema för oktober/november har jag gått runt och funderat på hur gärna jag ville ha med mig barnen till Hong Kong eftersom de hade sitt höstlov under samma period. MEN... Det är inte det lättaste att ta med sig barn som är under 12 år när man själv ska jobba. Jag fick massa feedback från kollegor. Blandat med både tummen ner och tummen upp. Jag lyssnade och tog in, men bestämde mig att om jag inte skulle ta med barnen skulle jag ha ångrat mig i all evighet. Som separerad från ett förhållande där pengar aldrig har varit ett problem, till ett där man måste tänka på varenda krona är en extrem stor skillnad. Jag har rest sjukt mycket med barnen och för att få ihop det så måste jag tänka om. Jag vill fortfarande att mina barn ska få uppleva det underbara jag har äran att uppleva i världen även fast man måste ta en del chanser. Mina barn har aldrig varit på Lollo & Bernie eller Bamse (OBS läs! Inte för att jag tycker det är något fel med det!!!) Ungarna har fått frågan men vill hellre resa på annat vis. Den här gången löste jag problemet med att ta med barnen som är under 12 år med att ta med mig min bästis Monika. Monika hade fått i uppgift att ta hand om mina kids medan jag jobbade och om det skulle vara så att de inte får plats på flyget hem, så skulle hon även ta ansvar över det. Hon hakade på som alltid och tog ledigt från både jobb, hennes man och egna barn för att jag skulle få ihop min vardag. Hon är verkligen en ovärderlig vän. Det finns inte så många andra jag skulle kunna fråga samma sak till. Nu blev det så att gänget inte kom med mig hem när det var dags att jobba igen.. Berättar mer om det i senare inlägg. Först lite tips om underbara stränder som ni inte får missa!

Shek O Beach
Hong Kong ligger på norra delen av ön Hong Kong Island och stranden ligger på sydost delen, och från de centrala delarna i Hong Kong/Harbour view till den här stranden är det ca 20-25 minuter med taxi och kostar ca 150 HK dollar. Man kan ju även ta ett billigare alternativ som är med buss och tunnelbana. Jag är alldeles för bekväm så taxi blev det både dit och hem. Första gången jag besökte den här stranden trodde jag inte att det fanns något annan än en strand. Det finns allt man behöver för en dag på stranden. Restauranger, livsmedelsbutik/supermarket, lite turistshopping, toaletter och omklädningsrum. Här är det dock ståendetoa/ett hål i golvet som gäller. Superfin sandstrand med finkornig ljus sand. Vill man bada från klippor så kan man göra det också. Höga vågor och ganska starka undervattensströmmar. Inte helt ultimat för barn. Håll koll på kidsen! Det finns badvakter..

Big Wave Bay Beach
Den här stranden ligger bara 5 minuter från Shek O Beach, mer upp mot den östra sidan av Hong Kong. Superpopulär för surfare. Samma fina sandstrand med en häftig grön natur som slingrar sig runtom. Här finns också supermarket, restauranger, badvakt, toaletter och dusch. Här finns även en stor lekpark för barn. Vågorna är stora och när vi var här hade fullmånen tagit över vattennivån. Solen försvinner bakom bergen runt 16.00 ca.. Lokalbuss går härifrån.

Hong Kong är otroligt vackert! Ett stenkast från ett hektiskt storstadsmyller finner man gröna, frodiga berg med en otrolig utsikt över Sydkinesiska havet. Känns som att man helt plötsligt kommit till Thailand eller liknande med samma natur. Galet vackert!

I nästa inlägg skriver jag om restauranger och mat. Från exklusiva fine dining till hål i väggen varianter..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar