Translate

tisdag 7 november 2017

Från Fine Dining till ett hål i väggen- restauranger i Hong Kong

Jag älskar ju mat och varje gång jag besöker någon ny destination så letar jag upp restauranger som tilltalar mina smaklökar. Asiatisk mat tillhör min absoluta favorit så asiatiskt blir det. En blandning av Vietnam, Japan/Peru och Kina handlar mina restaurangtipps om idag. Allt från Fine Dining till ett hål i väggen med nakna kockar i köket. Enjoy :)

Chom Chom
58 Peel Street, Central, Hong Kong (+852) 2810 0850

Den här super populära vietnamesiska restaurangen ligger mitt i fashionabla Soho området på ön Hong Kong. Det är ofta långa köer som väntar på att få sig ett bord på den lilla krogen. Medan man väntar kan man sätta sig med ett glas på en läskback och njuta av Sohos puls. Tanken bakom är att man ska uppleva Street Food från Hanoi sittandes på en stökig gata i Hong Kong. Få bord och öppet kök. Har man tur så får man något av borden med fönsterplats. Jag har varit här två gånger och har varit lika nöjd och belåten varje gång. Bra, snabb och trevlig service men framför allt gudomlig mat. Jag har testat; Sriracha Grilled Corn (asstark), Crispy Spring Roll, Shrimp Rice Paper Roll, Crispy Sole Fillet Rice Paper Roll, Mango Papaya & Beef Salad och sist Ginger Chicken. Man beställer in smårätter som man gärna delar med sällskapet man är med. Mycket trevligt ställe!Nobu
18 Salisbury Road Hotel InterContinental +852.2313.2323

Mr Nobu Matsuhisa är ett geni och världskänd för sina restauranger runtom i världen. Nobu har blivit en kedja, men inte vilket kedja som helst. Här är det dresscode, Fine Dining och fetare plånbok som gäller. Jag vet inte hur många gånger jag skrivit om Nobu men det känns som att jag aldrig får nog. Jag prickar av Nobu på varje destination jag åker till. Hittills har det blivit; Mykonos, London, Dubai, Malibu, Miami, New York och nu Hong Kong. Jag blir som ett barn på julafton så fort jag går in på Nobu. Den här ligger på fastlandet, inne på hotell Intercontinental men en underbar utsikt över Hong Kongs skyline som lyser upp vattnet på kvällen. Så sjukt trevligt hade vi!!!Wing Fat Fresh Seafood
48 Temple Street, Yau Ma Tei, Kowloon +852 23388 1666

Jag brukar alltid länka till restaurangernas hemsida men den här har ingen. Vi steg av vid tunnelbanestationen Jordan och gick genom nattmarknaden en bit innan vi äntligen hittade fram till resten av besättningen som redan satt och åt. Hade inte mina kollegor suttit här redan så hade jag aldrig gått in faktiskt. Detta är en typiskt Hong Kong restaurang där man hittar lokalbefolkningen. Vi hade "turen" att få ett bord precis bredvid ett gäng halvnakna fulla män som hördes över hela området. Inte bara dom som var halvnakna, utan även kocken. Det var det mest absurda jag någonsin varit med om. Sjukt kul men om man tänkte på hygienen så var det väl mindre kul. I hinkarna vid ingången sprattlade det med både fisk och skaldjur. Färskare kunde det inte bli. I en annan del av restaurangen stod det en väsksäljare och sorterade fejk LV väskor i högar. Vid bordet bredvid satt det ett gäng grabbar som firade något. Två flaskor skumpa ( Gula Änkan & Moet) hälldes upp i plastmuggar som var köpta i supermarket tvärs över gatan. Man får nämligen köpa vin och ta in här. Annars är det öl som gäller. Sjukt god mat var det OCH billigt! Låt inte det andra ovan hindra er för att gå hit ;) En upplevelse utöver det vanliga helt enkelt.. 

Peking Dumpling Wong
118 Jaffe Road, Wan Chai +852-25270289 

Ett riktigt hål i väggen och väldigt populärt ställe för både lokalbefolkning och turister. Magiska dumplings där man både kan få ångade och friterade/stekta med massa god fyllning. En familjedriven restaurang där kantonesiska hade varit bra att kunna. Teckenspråk är det som gäller här men menyn står på engelska också. Krögarna var väldigt intresserade av mina ungar och Celine var inte på sitt bästa humör så hon höll på att ruttna till slut haha! Jag och Monika tyckte maten var grym. Vi beställde även in broccoli med vitlök och sauterade räkor.. Här finns inte heller något vin men soft drinks och öl går att få iskallt. Bra priser och omtyckt, typiskt Hong Kong hak.Ett par restauranger jag gärna vill besöka är Zuma och Ozone at the Ritz Carlton.. Får bli nästa gång!

Nästa inlägg kommer handla om vad man kan göra här. Både för små och stora! Imorgon blir det kurs för min del.. Nu ska 737:an få lite Stewards ombord. Vi måste även få med Europa och inrikes flygningar i vår anställning. Wish me luck ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar