Translate

torsdag 22 januari 2015

Årets först Yelpevent- Dinner Club @ Foodlab

Nytt år och nya möjligheter brukar man säga i kör när man skålar in det nya året. Mitt år har börjat ganska bra tycker jag. Personliga utmaningar och massa roligt att se fram emot. Något jag sett fram emot var den här söndagseftermiddagen. Vi var 12 lyckliga vinnare från Yelp som fick umgås tillsammans, medan vi lärde oss laga 3 härliga rätter. Vi är alla elitskribenter på stadsguiden Yelp, men det var inte många jag hade träffat innan. Vi samlades inne på Foodlab, Artillerigatan i Stockholm. Foodlab är en matstudio i två våningar med exklusiva kök från Alno, Gaggenau och Bertazzoni. Foddlab hyrs av Rent a Chef. På väggarna hänger det färgglad konst till salu. Häftig graffiti på canvas. Man kan köpa dessa till slutet av den här månaden. Hinner man inte så finns det mer info på GRAPHIAREGunnar Frykfors är grundaren av Rent a Chef, som han startade 2004. Han är civilekonom i grunden och han har både pluggat och jobbat i Nederländerna. Här träffade han även sin fru. Gunnar flyttade tillbaka till Sverige och fortsatte jobba som kock. Idag är det en handfull med fast anställda kollegor och ett gäng med frilansande kockar. En av dem är "Top chef köksmästarna" David Holzmann. Här har vi ett levande energiknippe som använder sin stenhårda tyska talang på matlagning. Han brukade resa bort en längre period till södra delen av Europa. Det var framförallt Italien, Spanien och Frankrike som lockade honom till högre matkunskaper. Inte att förglömma hans år som kökschef på en av Berlins bästa restauranger.
Dinner Club är ett helt nytt koncept som Rent a Chef anordnar, och det fick vi äran att testa. Man samlar ihop ett gäng kill, - eller tjejkompisar på en söndag eftermiddag. Beroende på hur många man blir, delar man upp sig i 3 kök. En rätt av tre äter man på plats tillsammans, och de andra två får man ta med sig hem i matlådor. Medan man hackar, fräser, kokar, friterar och flamberar får man ett glas vin eller två. 
Även om min tid som kock är preskriberat, var detta ett event då jag kände att tiden kom tillbaka. Jag gjorde inte så mycket än att klyfta svamp och hacka persilja- men ändå. Superskön stämning och bra snack- precis som de gamla goda tiderna i köket.Rent a Chef erbjuder även:
Gourmet homecooking- en professionell kock kommer hem till er och sammanställer en middag med ett varierande antal rätter.
Aktiv matlagning- laga en gourmetmiddag med en kock och lär er några knep från den professionella restaurangvärlden. Kockarna har erfarenhet från Grand hôtel, Restaurangen, Bon Lloc, Erics Bakficka och många andra kända restauranger. 
Matlagningskursoavsett ålder. Från 10 år och uppåt. 

Eftermiddagen var magisk och Yelps egna Agnes var lika glad och härlig som vanligt! Tack snälla 
Yelp, Foodlab, Rent a Chef, Gunnar Frykfors och David Holzmann för ett fantastiskt event.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar