Translate

tisdag 30 september 2014

Yelp Elitevent @ Taste Of Stockholm

I helgen besökte jag den årliga mat,- och dryckfestivalen Taste Of Stockholm. I Wasahallen på Djurgården dukades det upp massa smaskigt i tält och montrar, som vi besökare hade möjlighet att testa och köpa med oss hem. Taste Of Stockholm är en gastronomisk fine dining festival med några av Sveriges bästa restauranger, kockar och sommelierer. 

Lite då och då, får jag lite roliga inbjudningar till event. Den här gången kom inbjudan från Yelp, där jag är elitskribent. För snart 3 år sedan tog jag ett frilansjobb som skribent och marknadsassistent på sajten och stadsguiden Yelp. Jag hade precis startat upp min reseblogg och kunde knappt skriva tyckte jag själv. Året efter blev jag elitskribent för Yelp

Innan jag skulle möta upp Yelp-gänget, hade jag en AW inbokad på Berns med ett par kollegor. Tanken var först att vi skulle gå på Out Of Office, men när vi såg kön runt hela Berzeliipark, gick vi istället in på Berns asiatiska. 

Svettig och andfådd kom jag lite sen till eventet. Slängde på mig ett kockmössa och hoppade in i Electrolux demokök med en annan elitskribent. Vi skulle nämligen få laga mat! Jag och några till, passade på att laga 2ggr under kvällen. Först fick vi laga till en höna med blomkål,- och svamppuré. Den rätten var helt okey, om vi inte hade hällt över så mycket citroncest. Hönan hade tillagats på ett sätt som heter sous vide. Metoden innebär att man tillagar råvaran i en vaccumförpackning då man bättre bevarar all smak och arom. Yelp-Agnes kom så klart med lite vin också, vilket gjorde att matlagningen gick som på räls ;)
Andra rätten vi gjorde var en asiatisk-inspirerad lax. Mums!

Efter gick vi upp en trappa. Vi skulle få smaka olivolja och lagrad balsamico från Oliviers & CO 
Oliviers & CO är en fransk delikatesskedja som grundades 1996 i Provence. O&CO kom hit till Sverige 2011 och finns på Sveavägen 106 och Hantverkargatan 38. Efter provningen var jag bara tvungen att köpa med mig en flaska lagrad balsamico. 

Nästa stopp, var vid Sveriges första Cupcake butik- Cupcake STHLM. Jag smakade på en kanel-cupcake, som var supergod. Mer cupcakes åt folket!

Precis bredvid stod Nya Carnegiebryggeriet. Bryggeriet och restaurangen ligger i det gamla Lumahuset i Hammarby sjöstad. Det är Joakim Losin som har spånat fram den här idén, och fler bakom Nya Carnegiebryggeriet står ölälskare från Carlsberg Sverige, amerikanska Brooklyn Brewery och en grupp fria investerare. Om man vill lära sig mer om öl, kan man t.o.m. gå på ölskola här. Riktig god öl, så åk dit och testa ni också.

Innan vi skulle vidare, stannade vi vid Elle mat&vin. Där hade dom ställt in en fotobox, så man kunde ta en massa selfies! Cool idé tyckte alla, och radade upp oss i en lång kö..

Efter mat, olivolja, balsamico, cupcakes och öl, blev vårt sista stopp som pricken över i:et. LavAzza hade ett eget tält på baksidan, där alla foodtrucks stod. LavAzza är det enda vi dricker hemma hos oss, och det var riktigt roligt att få smaka deras finaste bönor den här kvällen. 

I samband med den här festivalen presenterade LavAzza deras premiumkaffe Kafa. Kafa är ett single-origin kaffe gjort på 100% arabicabönor från Etiopien. Det italienska kaffeföretaget LavAzza har rostat kaffebönor i 120 år och letar alltid efter det finaste kaffet. I Kafa, Etiopien växer fortfarande arabicobönan fritt och den plockas fortfarande för hand, vilket är ganska unikt idag. Regionen Kafa i Etiopien är känt för platsen kaffet kommer ifrån, därav namnet kaffe (Kafa). 
Under demo, fick vi se hur man kunde servera kaffe på olika sätt. Det gjordes caviar-kulor av kaffe och amaretto. Kaffekulorna serverades på en sked och amaretto-kulorna serverades över vispad grädde. Det coolaste var när dom spritsade ut grädde tillsammans med cappuccino, ner i flytande kväve. Ytan blev krispig och insidan blev till glass. 

En superlyckad kväll som avslutades på Spritmuseumet, där jag fick en presentation av lite roliga ekologiska viner. 

Tack Agnes för en grym kväll!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar