Translate

tisdag 1 april 2014

Dubai & Atlantis The Palm- Förenade Arabemiraten

Det finns så mycket att skriva om Dubai så jag får se till att dela upp inläggen känner jag. Atlantis The Palm är ett 5-stjärnigt hotell som har allt för båda vuxna och barn. Både jag och Mats fastnade för detta hotell p.g.a. att man kan få allt här. Om man åker den här tiden på året så är det en perfekt värme och vattnet har hunnit bli lagom tempererat vid heta dagar. Det värsta som finns är när vattnet är lika varmt som i luften. Man badar ju för att svalka av sig. Den enda nackdelen här är att det finns brännmaneter som verkligen kan göra en illa. Det är dock klart vatten så man ser dem lätt med sin röda/rosa färg. Var försiktiga!

Sandstranden är vit och fin kornig. Perfekt för barn då det sällan är vågor eller undervattensströmmar. Det står också badvakter på stranden som håller koll på alla så det inte händer något allvarligt. Om det nu gör det så har hotellet egna medicin-golfbilar som kör ut på stranden så fort det händer något. Stranden tillhör hotellet och kan därför inte användas av andra än hotellgäster. Solstolar, parasoller och strandhanddukar är gratis. Om man däremot vill ligga på en strandsäng eller sitta i en så kallad "cabana" så får man betala en hel del dollares för detta. Det var många som inte visste detta och som blev ombedda att gå därifrån. Det finns nämligen en drös full med personal på stranden som gärna vill servera dig under dagen och som också håller lite koll på ordningen.

Hotellet Atlantis byggdes först på Bahamas och några år senare byggdes denna myt, längst ute på palmen i Dubai. Atlantis har ett havstema av förklarliga skäl. Atlantis är en ö som är omtalad av Platon, men som inte har bevisats ha funnits. Enligt han själv så låg Atlantis mitt i Atlanten och det sägs att Atlantis sjönk pga av att invånarna retade upp Poseidon. Detta skulle vara runt samma tid som den Minoiska befolkningen levde på Kreta och i Cykladerna.

Om man inte har testat att simma med delfiner så kan man göra det här på Atlantis The Palm. Man kan också testa att dyka i deras gigantiska akvarium. Det finns ett inne på hotellet som mäter ca 20 meter och sedan finns det även ett som är på 12 meter. I den dök Mats medan vi var där. Då är det först en genomgång inne på deras dykcenter. Sedan är det testdyk i poolen, och om man klarar av detta test så är det sedan dax för lite kel med stingrockor och hajar! Det kostar ca 1 400:- och det är 3 timmar man håller på.
Vill man inte bada med djur så kan man istället åka lite roliga vattenrutschbanor! Jag är super feg så jag vågar inte åka något sånt... Däremot reste jag med betydligt modigare vänner. FRITT fall liksom?!? Äh- jag håller mig till det fasta och stadiga på jorden istället ;0)
Det har kommit en nyhet sedan vi var här första gången, och jag åkte inte den heller.. Är man normal om man går in i en kolsvart kupa och som efter några sekunder blir golvlös, så man faller ned i ett rör i fritt fall. Ehhhh-nä inget för mig i alla fall haha!


Rummen har helteckningsmattor och färgerna går i havets tema. Grönt, blått, turkost och gardiner med röda koraller på. Kanske inget jag själv skulle inreda med, men man får ta det som det är på detta hotell. Badrummen är super fina med separat toalett och dusch. Rummet vi bodde i kunde man öppna ett par skjutdörrar mellan badkar och sovrum. Det tyckte barnen var super kul. Vill man jobba på sin semester så kan man sitta bekvämt vid skrivbordet på rummet. Vill man vara uppkopplad på internet så betalar man mycket för detta. Ca 300 : - per dygn kostar det. 

Om man inte vill vara just här hela sin semester så kan man åka på massa roliga utflykter. Kommer senare här på bloggen.

P.S Varje månad så försöker Atlantis The Palm få dit en känd DJ, och den här månaden så skall våran egna svenska Avicii spela om han frisknar till snart D.SNeo ville väldigt gärna stanna till på hotellets parkering av någon konstig anledning ;0)


Solnedgången från hotellets entrédel.Alla matbilder är tagna från hotellets buffé restaurang Saffron. En helt underbar Asiatisk buffé med allt från Sushi till Pekinganka och Chokladfontän. 


Alla gräsmattor och blomrabatter var ytterst felfria..

Detta går att hyra för dyr slant!


Detta tillhör den Libanesiska restaurangen Levantine. Här finns möjlighet att röka Shisha, titta på magdans och äta helt gudomliga mezes i matsalen en trappa ned. Testa det Libanesiska röda vinet till maten..

Testa den här om ni vågar! Har varit här 3 ggr och inte vågat än..


Atlantis The Palm har buggy service. En massa golfbilar som kör runt dig på hotellområdet.Barnen lekhörna (en av många)

Nu kommer golfbilen som ska ta oss till dagens lunchrestaurang- Nasimi Beach.
Hotellets receptionEn del av Levantine och vår utsikt från balkongen.
Nasimi Beach

Celine strosar på den barnvänliga stranden och letar efter snäckor. Långt borta ser man både Burj Khalifa och Burj al Arab. Man ser även tåget som har sin slutstation här ute på Aqua Park/Atlantis The Palm. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar