Translate

tisdag 14 augusti 2012

En dag på Skansen

Nu är det länge sen jag skrev något här men i dag tänkte jag blogga lite om Stockholms skönhet- Skansen.

Nu när Mats har börjat jobba igen, så har man inte många minuter för sig själv direkt. Med 2 barn så är det fullt ös hela dagarna. Jag har åkt på en riktig förkylning och legat däckad ett par dagar. I går fick jag så sjukt dåligt samvete när jag och barnen var inomhus hela dagen, så i dag när jag kände mig lite bättre tyckte jag att vi skulle gå till Skansen. Jag fick med mig Monika och Alicia också...

- Skansen är en djurpark och landets största utomhus/ friluftsmuseum på Djurgården i Stockholm, grundat 1891 av Artur Hazelius.
På Skansen finns idag cirka 140 byggnader från Skandinavien, det äldsta är Vastveitloftet från 1300-talet.
Många hus är flyttade från Södermalm i Stockholm- så som tex bageriet från 1700- talet som säljer helt underbara kanelbullar, Skansens koloniträdgård, Stockholms glasbruk, Tottieska malmgården och Swedenborgs lusthus.
Men det man förknippar Skansen mest med om vi ska fortsätta prata om byggnader- så är det Seglora kyrkan. Seglora är en av landets mest populära bröllopskyrkor.
Om man vill veta lite mer om det historiska på Skansen, kan man hoppa på tåget. Celine tjatade om att hon ville åka tåget, så till slut gav vi med oss. 40:- per person och turen tar ca 10 minuter. När vi kom tillbaka igen, så kom vi fram till att det var lite mysigt trots allt:0)

På djurfronten var det ett ganska lugnt tempo idag. Lugnt var det däremot inte på Solliden. I dag är det Tisdag och på Tisdagar är det Allsång på Skansen som gäller. När vi var på Gröna Lund förra helgen, hade vi helt missat att det skulle vara Sommarkrysset. Celine var eld och lågor när hon såg vem som stod repade på scenen. Eric Saade är en av hennes idoler nämligen. I dag så sjöng Gina en av Justin Biebers låtar för Måns och då trodde jag först att Justin hade kommit till Sverige. Då kan jag säga att lyckan hade varit total för Celine . Gina tycker jag för övrigt är en sjukt duktig tjej som får scenen att kännas som en baggis. Rolig, smart, naturlig, bjuder på sig själv- och såå ung! Innan stod sångfågeln Sarah Dawn Finer på scen. Henne skulle man ju mer än gärna ha i kyrkan, om man får gifta sig någon gång i framtiden. Men det är förmodligen inte gratis kan jag tänka mig.. Grym är hon i alla fall.
Allsång på Skansen med Måns Zelmerlöw är faktiskt riktigt bra, och det gör ju inget att han är trevlig att titta på också. Nån som jag verkligen blev imponerad av var Jerry Williams. Söderkisen som är 70+ kommer ut och är så sjukt vältränad så man trodde att det var ett skämt. Jerry Williams har man ju fått lyssna på en hel del under sin uppväxt. Mamma är nämligen väldigt förtjust i honom :0) Jag var bara tvungen att ringa hem till henne och berätta vem som just hade gått förbi mig hehe.. Det var nog inte många av tanterna som inte stod med kamerorna i högsta hugg när Jerry entrade scenen!

I dag har det varit en bra dag minsann!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar