Translate

tisdag 12 juni 2012

Kontrasternas Stockholm

Idag har vi "typ" sålt och signat lägenheten! Vilken berg och dalbana det har varit de sista 3 veckorna- känslorna har åkt upp och ned.. Man märker verkligen att bostadsmarknaden inte är på topp just nu, och med facit i hand så skulle vi nog ha väntat med flytt. Men allt kommer bli bra i slutändan och JAG är i alla fall nöjd med försäljningen! Det är skönt att man nu kan koncentrera sig på huset till 100%.

I dag har det varit en nostalgisk dag då jag reste tillbaka 10-år i tiden. Jag hade nämligen en date med Monika i Bredäng idag:0)
För någon vecka sedan så var Monika och lunchade på Lyran med några vänner- då blev jag också sugen på att åka dit. Jag kan inte minnas sist jag var där, men Lyran är ett av de mysigaste konditorierna i Stockholm.

Så här skrev jag på Yelp när jag skulle betygsätta Lyran:

- Lyran får mig att blicka tillbaka till min barndom. Bredäng, som ligger på den röda linjen mot Norsborg, är jag uppvuxen. Om man är på den här sidan av stan så rekommenderas Lyran starkt. Varför inte starta från Sätra's promenadstråk som slutligen leder till detta fantastiska lilla trähus. Avsluta promenaden med en lättare lunch med något gått fikabröd till följd. Lyran ser ut som lustiga huset, som skulle kunna blandas ihop med Pippi Långstrumps berömda residence. Det gula trähuset är från 1867 och är så mysigt att man kan sitta där i timtal. Om man har tur så är det ledigt ute på verandan, där man har en underbar utsikt bortemot innerstan och Mälarens vackra slinga.

Man tar sig lättast hit med tunnelbanan till Bredängs station, Mälarhöjdens station, buss 163 från Fruängen eller buss 135.
Väl värt ett besök av DIG!
Självklart högsta betyg- 5 av 5...

Jag kom till Bredäng lite tidigare och bestämde mig för att ta en runda i områden där jag hängde förut- började med Bredängsskolan och fortsatte upp mot gröna stugan, dagiset där jag gick, fortsatte bort till ICA- backen där man åkte pulka på vintrarna, gick sedan ned mot Lyran för att möta upp Monika. Knoddisarna skulle sova och Lyran öppnades inte förrän kl 11.00, så vi tog en sväng ned till Mälarhöjdsbadet... Oj, vilka minnen hörni! Vattenrutschbanorna hade bytts ut mot ett utomhus gym, men annars såg det likadant ut som det gjorde för 10 år sedan;0) Jag hade nästan glömt hur jobbig backen upp var sen- haha, jag och Monika höll ju på att dö:0))

Jag kunde inte sluta att tänka på vilka kontraster Stockholm befinner sig i.. Jag är som sagt uppvuxen i Bredäng som ligger söder om Stockholm och Mats är uppvuxen i Upplands Väsby som ligger norr om Stockholm. Två stycken förorter som påminner om varandra- betong i centrum och villa,- radhusområden lite utanför "kärnan". Om man skall jämföra dessa med Östermalm ( där vi bor nu ) och Lidingö ( dit vi ska flytta ), så är det som dag och natt. Jag kommer ihåg hur man pratade och hur man tänkte om just dessa områden. Under mina 10- år som Östermalmsbo så har jag fortfarande vissa saker jag har svårt för... I bland känner jag mig väldigt felplacerad kan jag säga;0)
MEN jag kan ju inte påstå att jag inte har trivts- tvärtom!

När vi började prata om att flytta till hus så hade vi väldigt delade meningar. Jag som är från söderförort kunde liksom inte tänka mig att bosätta mig i norrförort- vise versa för Mats. Däremot hade vi under många år, umgåtts med vänner med anknytning till Lidingö. Både jag och Mats har varit eniga om att; här kunde vi båda tänka oss att bo. Vi möttes på vägen och hittade vårt drömhus!
Det vi också är eniga om är att Celine och Neo kommer uppfostras med en kunskap och förståelse för det svenska samhället och att inte allt kretsar runt den "fiiiina" ön.... ;0)

På fredag skall försäljningen firas med min mamma, pappa och syster med familj!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar