Translate

lördag 29 oktober 2011

Taxichauffören

Igår hade jag en super lyckad kväll med gamla och nuvarande kollegor och när jag efter några goda Jack Daniels och cola drinkar rullar ut från stället har jag så sjukt ont i mina fötter så en taxi va givet.
Jag ser några utanför och väljer bort dom för jag har som standard att bara åka med taxi Stockholm, kurir eller 020. Jag ser sen att det står en 020 bil och väntar på mig. Han inleder resan med att berätta att han sett 100 tjejer gå ut därifrån men jag va den vackraste. Det va ju gulligt av honom men sen tänkte jag att det kanske inte va något jag skulle ta åt mig av med tanke på vart jag hade spenderat kvällen. Vackra kollegor men annars är snittåldern rätt hög..
Vi början sen prata och han berättar sin livshistoria vilket jag mer än gärna lyssnar på.
En 42-årig turk från Ankara som flyttade hit när han va 19 år- fick sitt första barn när han va 20 år och har 2 stycken till efter och alla föddes för tidigt och fick ligga på neoavdelningen för vård. Han va nästan tårögd när han berättade hur bra våran sjukhusvård i Sverige är för hemma i Turkiet hade det kanske inte gått lika bra för hans barn.
Han sa att Gud ger och han tar liv men i hans fall så stod Gud vid hans sida.

Man klagar så mycket hela tiden om allt igentligen men historier som denna får en faktiskt att tänka om hur bra man igentligen har och att man måste fånga dagen.

När jag hade betalat tackade jag för hans historia och att han skulle ta hand om sig. Då lös han upp som en sol:0)

Fotot är på mig och Tessi på Golden Hits

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar