Translate

tisdag 9 mars 2021

Icehotel & Norrsken

Har precis kommit hem från en Norrlandstripp med familjen. Mycket att smälta och ta in efter en fullspäckad vecka med norrsken nästan varje dag och sol! 

Vi checkade in på Icehotel efter en corona anpassad transport upp till Sveriges norra delar. Magiskt att få prata med mina gamla härliga kollegor! Så sentimentalt ändå.. 

För nästan precis ett år sedan satt jag och åt frukost på crewhotellet inne i Kiruna då jag såg på nyheterna att Donald Trump skulle stänga ner all inkommande flygtrafik in till USA. Då höll jag på att börja grina. Visste att mitt jobb som flygande låg riktigt risigt till. Efter det vet vi alla hur resten av år 2020 blev. 

Dagen innan hade jag tagit den lokala bussen från Kiruna till Jukkasjärvi där Icehotel ligger. Har länge haft den destinationen på min ”bucketlist”. Var där och njöt utav all vacker iskonst i en timme ungefär. Det var allt jag hann med då. Tänkte att hit måste jag tillbaka med familjen, och så blev det. Eftersom att vi är fem stycken var vi tvungna att boka två rum. Vi ville självklart testa att bo i ett kallt rum när vi ändå skulle stanna över natten. Tänkte också att om vi inte klarar av att sova i minus fem grader en hel natt så vill man säkert ha närhet till ett varmare rum. Det blev Deluxesvit 365 Jokha och Deluxesvit 365 Hilla, vilket har ett tillhörande varmt rum med WC/dusch och bastu. Det var min räddning kan jag säga ha ha.. Trodde jag skulle fixa natten med runt 06:00 på morgonen klarade jag inte längre så då gick jag in i varma rummet och försökte somna om på golvet. Sov inte så många timmar den natten. Frukostbuffé ingår. 
Rekommenderar att boka bord i restaurangen innan ankomst med tanke på att restriktionerna och 20:00 regeln. Vi fick världens härligaste servitör vid borden. Han gjorde verkligen kvällen! Ungarna åt en halvrolig torr pizza och vi vuxna åt en helt okey trerätters. Vill man äta avsmakningsmeny måste den också förbokas innan ankomst. Däremot fick vi världens coolaste avslutning på kvällen. Första gången jag fick uppleva ett norrsken var från cockpit. Kapten ringde ut till mig och sa att jag var bara tvungen att komma in till flightdeck. Ensam i kabin trodde jag att det var en emergency going on. Nä, jag fick uppleva både ett stjärnfall och ett norrsken på samma gång. Den här gången var det mitt andra.. Helt magiskt vackert!

Vi hade hyrbil och skulle ca 3,5 timmar längre söderut dagen efter.. Och ja vi jag följt rekommendationer med att ha munskydd, tvättat händer, spritat händer och hållet avstånd till andra. Vi har också varit mer eller mindre ute i naturen hela veckan;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar